Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10417
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4300
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423667
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10417
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4300
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423667
Składniki
Utrzyj miękkie masło z cukrem, skórką startą z cytryny i żółtkami na masę.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie połącz obie masy, dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wreszcie – drobno posiekanego kandyzowanego ananasa.
Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką i przełóż do nich gotowe ciasto. Piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160o C przez około 30 minut.
Po upieczeniu odstaw na chwilę do przestygnięcia w foremkach, a potem wyjmij na metalową kratkę. Każdą babeczkę możesz posypać cukrem pudrem.
Środki babeczek napełnij kwaśną śmietaną, udekoruj kawałkiem figi, pokrojonym ananasem i innymi owocami, które lubisz.
Czas przygotowania: 45 min Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja ok. 409 kcal
Po upieczeniu, zamiast posypać babkę cukrem pudrem, możesz polać ją rozpuszczoną polewą czekoladową, o smaku toffi lub karmelową.Źródło: Na żywo