Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderkowe kostki

Bajaderkowe kostki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Bajaderkowe kostki"

Składniki

  • 3 i 1/2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kostka (25 dag) masła
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 2 niepełne szkl. (400 ml) mleka
  • 1 duży słoik marmolady owocowej
  • 1 kieliszek (20 ml) rumu
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka bakalii
  • 1 biała polewa czekoladowa
  • cukierki pianki do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bajaderkowe kostki

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania: 90 minut. 1 sztuka: 185 kcal. Cena sztuka: 0,70 zł

  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Placek piecz 40 minut w 180 st.

  3. Zmiksuj mleko z marmoladą, kakao i rumem. Ciepły placek pokrusz. Kawałeczki ciasta wymieszaj z posiekanymi bakaliami, zalej mlekiem z marmoladą, kakao i rumem. Wyrób.

  4. Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Odstaw na noc. Następnego dnia pokrój na małe kostki. Udekoruj je paseczkami stopionej białej polewy czekoladowej oraz piankami pokrojonymi na kawałeczki.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń