Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bajaderkowe kostki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut. 1 sztuka: 185 kcal. Cena sztuka: 0,70 zł
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Placek piecz 40 minut w 180 st.
Zmiksuj mleko z marmoladą, kakao i rumem. Ciepły placek pokrusz. Kawałeczki ciasta wymieszaj z posiekanymi bakaliami, zalej mlekiem z marmoladą, kakao i rumem. Wyrób.
Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Odstaw na noc. Następnego dnia pokrój na małe kostki. Udekoruj je paseczkami stopionej białej polewy czekoladowej oraz piankami pokrojonymi na kawałeczki.Źródło: Tina