Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bajaderkowe kostki"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut. 1 sztuka: 185 kcal. Cena sztuka: 0,70 zł
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Placek piecz 40 minut w 180 st.
Zmiksuj mleko z marmoladą, kakao i rumem. Ciepły placek pokrusz. Kawałeczki ciasta wymieszaj z posiekanymi bakaliami, zalej mlekiem z marmoladą, kakao i rumem. Wyrób.
Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Odstaw na noc. Następnego dnia pokrój na małe kostki. Udekoruj je paseczkami stopionej białej polewy czekoladowej oraz piankami pokrojonymi na kawałeczki.Źródło: Tina