Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Batony w złotym cieście"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 318
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45119
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 696
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 318
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45119
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 696
Składniki
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>
Batony włóż na noc do zamrażarki. Mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia i odpowiednią ilość mleka zmiksuj na gęste ciasto (gęstsze niż na naleśniki).
Olej rozgrzej w rondelku (a najlepiej we frytownicy). Batony zanurz w cieście tak, by całe były nim oblane. Usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, podawaj ciepłe.Źródło: Chwila dla Ciebie