Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannoli z twarożkiem"
Dzisiaj wracamy do smaków dzieciństwa. Takie dania lubiłam najbardziej! Słodk...
Odsłon: 1240
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 195
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 34
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 195
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Składniki
. Ciasto: masło schłodź, jajko roztrzep. Wszystkie (bez białka) wymieszaj, wlewając w miarę potrzeby wino lub rum – długo wygniataj rękoma elastyczne ciasto (jak na faworki), zbierając boki ciasta do środka.
Wstaw na 15 minut do lodówki. Odrywaj porcje ciasta i cienko rozwałkuj. Placuszki nałóż na rurki, końce zlep, smarując je białkiem.
Dużą ilość oleju rozgrzej do temp. 180°C (w niższej temp. ciasto nasiąknie tłuszczem, w wyższej rurki na zewnątrz szybko się zrumienią, a w środku pozostaną surowe). Włóż rurki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Wyjmij, osusz.
Masa: czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ricottę, skórkę pomarańczową i cytrynową wymieszaj z czekoladą (ale uwaga, czekolada elektryzuje się i „wybucha”). Dodaj do smaku cukier. Masę włóż do rękawa cukierniczego. Napełnij rurki, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 556
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 45