Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cappuccino szparagowe"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 886
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1489
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 886
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1489
Składniki
Twarde końce szparagów odłam. Zielone łodygi dokładnie opłucz. W garnku stop masło z oliwą. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojonego na plasterki pora (około 4 minuty), pod koniec wrzuć posiekany czosnek. Następnie dodaj szparagi i wszystko razem smaż przez około 2 minuty.
Całość dopraw białym pieprzem, solą i cukrem. Wlej bulion i zagotuj. Zupę zmiksuj razem z ziołami i śmietaną. Podawaj udekorowaną ubitym mlekiem, posypaną natką i grzankami.Źródło: Na żywo