Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cappuccino szparagowe"
Twarde końce szparagów odłam. Zielone łodygi dokładnie opłucz. W garnku stop masło z oliwą. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojonego na plasterki pora (około 4 minuty), pod koniec wrzuć posiekany czosnek. Następnie dodaj szparagi i wszystko razem smaż przez około 2 minuty.
Całość dopraw białym pieprzem, solą i cukrem. Wlej bulion i zagotuj. Zupę zmiksuj razem z ziołami i śmietaną. Podawaj udekorowaną ubitym mlekiem, posypaną natką i grzankami.Źródło: Na żywo
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 88
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 307
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 88
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 307
Składniki
Twarde końce szparagów odłam. Zielone łodygi dokładnie opłucz. W garnku stop masło z oliwą. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojonego na plasterki pora (około 4 minuty), pod koniec wrzuć posiekany czosnek. Następnie dodaj szparagi i wszystko razem smaż przez około 2 minuty.
Całość dopraw białym pieprzem, solą i cukrem. Wlej bulion i zagotuj. Zupę zmiksuj razem z ziołami i śmietaną. Podawaj udekorowaną ubitym mlekiem, posypaną natką i grzankami.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Desery
Drożdżówki z makiem
Desery
Lody tiramisu. Bez jajek.
Desery
Sobotni placek z rabarbarem
Ciasto z truskawkami na zimno
Ciasta bez pieczenia to wymarzone desery na gorące dni. Są lekkie i zwykle po...
Odsłon: 153
Drożdżówki z makiem
Bułeczki które zawsze się udają. Są przepyszne, mięciutkie, pyszne!
Odsłon: 204