Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka są bardzo szybkie do robienia
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Masło,mąke,cukry i żółtka zgniatamy na jednolitą masę . Formujemy z masy kuleczki o średnicy 2-3 cm . W środku kuleczek robimy wgłębienie (żeby wyglądały jak kluski śląskie) Do wgłębienia wkładamy odrobine dżemu/marmoladu lub konfitury Pieczemy w terperaturze max.180 stopni aż się ciastka zarumienią (około 15-20 min.)