Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka są bardzo szybkie do robienia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Masło,mąke,cukry i żółtka zgniatamy na jednolitą masę . Formujemy z masy kuleczki o średnicy 2-3 cm . W środku kuleczek robimy wgłębienie (żeby wyglądały jak kluski śląskie) Do wgłębienia wkładamy odrobine dżemu/marmoladu lub konfitury Pieczemy w terperaturze max.180 stopni aż się ciastka zarumienią (około 15-20 min.)