Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka są bardzo szybkie do robienia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Masło,mąke,cukry i żółtka zgniatamy na jednolitą masę . Formujemy z masy kuleczki o średnicy 2-3 cm . W środku kuleczek robimy wgłębienie (żeby wyglądały jak kluski śląskie) Do wgłębienia wkładamy odrobine dżemu/marmoladu lub konfitury Pieczemy w terperaturze max.180 stopni aż się ciastka zarumienią (około 15-20 min.)