Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka z kremem budyniowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Składniki
Do rondelka wlej mleko i 300 ml wody. Dodaj sól i podgrzej. Wmieszaj pokrojone masło, rozpuść je i całość zagotuj. Wsyp mąkę i mieszaj przez 3 minuty, aż ciasto zacznie odklejać się od ścian. Zdejmij rondelek z ognia i poczekaj, aż wystygnie.
Do chłodnej masy wmiksuj jajka. Ciasto włóż do worka cukrowniczego z końcówką z gwiazdką. Wyciśnij na blachę ptysie. Piecz 15-20 min w 180°C.
Następnie obniż temperaturę do 150°C i dopiekaj 10-15 minut. Z mleka, połowy cukru i proszku ugotuj budyń. Miękkie masło utrzyj z resztą cukru i stopniowo wmiksuj ostygły budyń. Na koniec dodaj kawę. Pokrój w plastry truskawki. Przekrój w poprzek ptysie, nałóż krem i owoce, posyp cukrem.Źródło: TV14