Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto biszkoptowe z malinami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ubijaj, dodając oba cukry i po jednym żółtku. Wsyp mąki i proszek, połącz. Ciasto wylej na blachę. Piecz 40 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Żelatynę namocz i rozpuść w 4 łyżeczkach gorącej wody. Maliny zmiksuj. Wszystkie masy wymieszaj. Ostudzony biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj masą, przykryj ciastem.
Udekoruj wg uznania, najlepiej bitą śmietaną i malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie