Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto biszkoptowe z malinami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ubijaj, dodając oba cukry i po jednym żółtku. Wsyp mąki i proszek, połącz. Ciasto wylej na blachę. Piecz 40 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Żelatynę namocz i rozpuść w 4 łyżeczkach gorącej wody. Maliny zmiksuj. Wszystkie masy wymieszaj. Ostudzony biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj masą, przykryj ciastem.
Udekoruj wg uznania, najlepiej bitą śmietaną i malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie