Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto budyniowe ze śliwkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Ciasto: margarynę zmiksuj z cuk rem. Dodaj żółtka, miksując. Wsyp mąkę z proszkiem i budyniem, wyrób (na grubą kruszonkę).
Ciasto podziel na pół. Jedną częścią wyłóż tortownicę o śr. 26 cm, drugą włóż na 30 min do zamrażalnika.
Masa: białka ubij z cukrem. Dodaj kaszę mannę, śmietanę i budyń, połącz.
Masę wylej na ciasto. Śliw ki obsyp mąką, ułóż na cieście. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto, posyp płatkami migdałowymi.
Piecz 60 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie