Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto budyniowe ze śliwkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Ciasto: margarynę zmiksuj z cuk rem. Dodaj żółtka, miksując. Wsyp mąkę z proszkiem i budyniem, wyrób (na grubą kruszonkę).
Ciasto podziel na pół. Jedną częścią wyłóż tortownicę o śr. 26 cm, drugą włóż na 30 min do zamrażalnika.
Masa: białka ubij z cukrem. Dodaj kaszę mannę, śmietanę i budyń, połącz.
Masę wylej na ciasto. Śliw ki obsyp mąką, ułóż na cieście. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto, posyp płatkami migdałowymi.
Piecz 60 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie