Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe dla leniwych - w 35 minut"
Trudno wyobrazić sobie smaczniejsze ciasto niż słynny sernik Izaura. Przepis...
Odsłon: 34009
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 216
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 216
Składniki
Drożdże rozkrusz, wrzuć do miski. Dodaj do nich cukier, jajka, olej, cukier wanilinowy, mleko i mąkę. Przykryj miskę lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. Składników nie należy mieszać! Miskę pozostaw cztery godziny w ciepłym miejscu.2. Po tym czasie wszystkie wymieszaj na jednolitą masę (im dłużej będziesz wyrabiać ciasto, tym lepiej będzie napowietrzone i tym delikatniejsze będzie po upieczeniu). Gotowe ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką.3. Jabłka umyj, nie obieraj ich ze skórki, tylko przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Następnie pokrój owoce w plastry i ułóż na wierzchu ciasta. Można posypać je jeszcze cynamonem wymieszanym z cukrem. Ciasto drożdżowe wstaw do uprzednio nagrzanego piekarnika i piecz ok. 45 minut w temperaturze 175 st. C.4. Po wyjęciu ciasta z pieca odstaw je do ostygnięcia. Przed podaniem możesz je posypać cukrem pudrem i udekorować kleksem bitej śmietany. (bez czasu oczekiwania): 35 minutPorcja: 245 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z 1 jajka
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Ciasto z 1 jajka
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przyg...
Odsłon: 2233
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 563