Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z kakaowym biszkoptem, masą na bazie soku, delikatną masą serkową oraz galaretką z brzoskwiniami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3569
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3569
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną piankę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo drobny cukier. Mieszamy do momentu, aż masa będzie miała gęstą konsystencję. W kolejnym etapie dodajemy po jednym żółtku. Stopniowo dodajemy małe porcje suchych składników i mieszamy bardzo delikatnie szpatułką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min. Studzimy wierzchem do dołu tak, aby biszkopt był równy. Po wystudzeniu kroimy na dwie części.
Sok Kubuś, sok z pomarańczy oraz cukier umieszczamy w rondelku. Zaczynamy powoli podgrzewać po czym dodajemy proszek budyniowy. Podgrzewamy do zgęstnienia masy. Masę pozostawiamy do przestygnięcia. Masę wykładamy na spód biszkopta, przykrywamy drugim biszkoptem.
Galaretkę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Serki mieszamy mikserem przez moment, następnie cały czas miksując wlewamy małym strumieniem, stopniowo przestygniętą galaretkę. Masę pozostawić do lekkiego stężenia, tak aby dało się ją wyłożyć na biszkopt.
Galaretki rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie kroimy na kawałeczki i wykładamy na warstwę serową. Następnie wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc.