Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto pieguskowe z morelami"
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3558
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1782
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3558
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1782
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Morele osączyć z syropu. Masło utrzeć z solą oraz cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać startą czekoladę. Wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto.
Na spodzie z ciasta rozłożyć połówki moreli, lekko je wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Odstawić do wystudzenia. Przed podaniem na cieście ułożyć małe kopczyki żurawinowej konfitury. Oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco