Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto pieguskowe z morelami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4171
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4171
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Morele osączyć z syropu. Masło utrzeć z solą oraz cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać startą czekoladę. Wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto.
Na spodzie z ciasta rozłożyć połówki moreli, lekko je wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Odstawić do wystudzenia. Przed podaniem na cieście ułożyć małe kopczyki żurawinowej konfitury. Oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco