Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z agrestem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425278
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425278
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśćca.
Ciasto: mąkę posiekaj z margaryną, dodaj żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i śmietanę, zagnieć. 1/4 ciasta schłodź, resztę rozwałkuj, wylep blaszkę. Posyp pokrojonym na połówki agrestem. Piana: białka ubij z cukrem i kisielem na sztywną pianę. Rozsmaruj na agreście. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta.
Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie