Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z agrestem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśćca.
Ciasto: mąkę posiekaj z margaryną, dodaj żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i śmietanę, zagnieć. 1/4 ciasta schłodź, resztę rozwałkuj, wylep blaszkę. Posyp pokrojonym na połówki agrestem. Piana: białka ubij z cukrem i kisielem na sztywną pianę. Rozsmaruj na agreście. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta.
Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie