Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z gruszkami i orzechami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Połącz mąkę, sól, proszek do piecz., sodę i imbir. Utrzyj masło z cukrem i 3 łyżkami syropu karmelowego na kremową masę. Dodaj do niej jajka, miksując po dodaniu każdego. Miksując, stopniowo dodawaj suche na zmianę z mlekiem. Na koniec dodaj orzechy.
Gruszki umyj, obierz i pokrój na cienkie, podłużne plastry. Ciasto włóż do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry gruszek. Piecz ok. 45 min w 180oC. Gotowe ciasto polej syropem.Źródło: Świat kobiety