Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser toffi z jabłkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457149
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457149
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej 2 dag masła. Wrzuć jabłka, wsyp cynamon, wlej sok wyciśnięty z cytryny. Smaż na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Do drugiego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż się stopi i zrumieni. Dodaj resztę masła i mieszaj aż się połączą. Zdejmij z ognia. Kiedy ostygnie, wlej połowę śmietany. Wymieszaj.
Resztę śmietany kremówki ubij na sztywno. Do dekoracyjnych pucharków nakładaj na przemian porcję bitej śmietany, usmażonych jabłek oraz sos karmelowy.
Nakryj kleksem bitej śmietany. Udekoruj. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.
<strong>Przepis przysłała Krystyna Suchocka z Ełku</strong>Źródło: Bella Relaks