Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser toffi z jabłkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej 2 dag masła. Wrzuć jabłka, wsyp cynamon, wlej sok wyciśnięty z cytryny. Smaż na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Do drugiego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż się stopi i zrumieni. Dodaj resztę masła i mieszaj aż się połączą. Zdejmij z ognia. Kiedy ostygnie, wlej połowę śmietany. Wymieszaj.
Resztę śmietany kremówki ubij na sztywno. Do dekoracyjnych pucharków nakładaj na przemian porcję bitej śmietany, usmażonych jabłek oraz sos karmelowy.
Nakryj kleksem bitej śmietany. Udekoruj. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.
<strong>Przepis przysłała Krystyna Suchocka z Ełku</strong>Źródło: Bella Relaks