Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser toffi z jabłkami"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 111
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1334
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1194
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 111
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1334
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1194
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej 2 dag masła. Wrzuć jabłka, wsyp cynamon, wlej sok wyciśnięty z cytryny. Smaż na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Do drugiego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż się stopi i zrumieni. Dodaj resztę masła i mieszaj aż się połączą. Zdejmij z ognia. Kiedy ostygnie, wlej połowę śmietany. Wymieszaj.
Resztę śmietany kremówki ubij na sztywno. Do dekoracyjnych pucharków nakładaj na przemian porcję bitej śmietany, usmażonych jabłek oraz sos karmelowy.
Nakryj kleksem bitej śmietany. Udekoruj. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.
<strong>Przepis przysłała Krystyna Suchocka z Ełku</strong>Źródło: Bella Relaks