Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser toffi z jabłkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej 2 dag masła. Wrzuć jabłka, wsyp cynamon, wlej sok wyciśnięty z cytryny. Smaż na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Do drugiego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż się stopi i zrumieni. Dodaj resztę masła i mieszaj aż się połączą. Zdejmij z ognia. Kiedy ostygnie, wlej połowę śmietany. Wymieszaj.
Resztę śmietany kremówki ubij na sztywno. Do dekoracyjnych pucharków nakładaj na przemian porcję bitej śmietany, usmażonych jabłek oraz sos karmelowy.
Nakryj kleksem bitej śmietany. Udekoruj. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.
<strong>Przepis przysłała Krystyna Suchocka z Ełku</strong>Źródło: Bella Relaks