Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowe brownie"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij mikserem na średnich obrotach na sztywną pianę. Fasolę oraz obrane banany rozdrobnij blenderem lub zmiel w maszynce do mięsa. Powinna powstać jednolita, gładka papka. Dodaj do niej ksylitol, kakao, jogurt, żółtka, cynamon oraz sodę oczyszczoną. Wymieszaj, by ciasta dokładnie się połączyły. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 35-40 min w temperaturze 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Wierzch delikatnie oprósz cukrem pudrem. Rada: Do ciasta można dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową, a po upieczeniu przełożyć niskosłodzonym dżemem lub powidłami.
60 minut. Porcja: 140 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie