Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 303
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 303
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Składniki
Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonki, by gruszka stała pionowo
Gotujemy je na małym ogniu razem z winem przez około 15 minut, aż będą mięciutkie.
Następnie wyjmujemy je , odcedzamy i studzimy.
Bierzemy czekoladę, którą rozpuszczamy razem z łyżką masła, gdy powstanie gęsty sos oblewamy gruszki starannie od góry do dołu i gotowe!!!!
Teraz tylko sztućce bądź paluszki w ruch i chwileczka zapomnienia gwarantowana, nie tylko ta kulinarna………Podawaj z lodami waniliowymi