Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na zimowe wieczory.
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 192
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 55
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 192
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 55
Składniki
Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonki, by gruszka stała pionowo
Gotujemy je na małym ogniu razem z winem przez około 15 minut, aż będą mięciutkie.
Następnie wyjmujemy je , odcedzamy i studzimy.
Bierzemy czekoladę, którą rozpuszczamy razem z łyżką masła, gdy powstanie gęsty sos oblewamy gruszki starannie od góry do dołu i gotowe!!!!
Teraz tylko sztućce bądź paluszki w ruch i chwileczka zapomnienia gwarantowana, nie tylko ta kulinarna………Podawaj z lodami waniliowymi