Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłkowy biszkopcik"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
. Ciasto: białka ubij z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj olej, zamieszaj. Wsyp mąkę, zmiksuj.
Ciastem napełnij dwie prostokątne foremki 36 na 21 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 15 minut. Ostudź. Przekrój na pół (wymiary 18 na 21 cm).
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Podlej wodą, przykryj, duś 15 min. Zdejmij z ognia, dodaj cukier i cynamon, zamieszaj.
Budyń wymieszaj ze 100 ml wody, wlej do gorących jabłek, mieszając. Zagotuj. Gorącą masą przełóż biszkopty, lekko dociśnij. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie