Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłkowy biszkopcik"
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 7924
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 646
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 197
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1763
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 646
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 197
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1763
Składniki
. Ciasto: białka ubij z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj olej, zamieszaj. Wsyp mąkę, zmiksuj.
Ciastem napełnij dwie prostokątne foremki 36 na 21 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 15 minut. Ostudź. Przekrój na pół (wymiary 18 na 21 cm).
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Podlej wodą, przykryj, duś 15 min. Zdejmij z ognia, dodaj cukier i cynamon, zamieszaj.
Budyń wymieszaj ze 100 ml wody, wlej do gorących jabłek, mieszając. Zagotuj. Gorącą masą przełóż biszkopty, lekko dociśnij. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Deser dla cukrzyka
Desery
Ciasto z truskawkami budyniem i bezą
Desery
Placek Powiew Lata
Desery
Ciasto arbuz
Deser dla cukrzyka
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 4
Ciasto z truskawkami budyniem i bezą
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 11