Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłkowy biszkopcik"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 53
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 53
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Składniki
. Ciasto: białka ubij z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj olej, zamieszaj. Wsyp mąkę, zmiksuj.
Ciastem napełnij dwie prostokątne foremki 36 na 21 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 15 minut. Ostudź. Przekrój na pół (wymiary 18 na 21 cm).
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Podlej wodą, przykryj, duś 15 min. Zdejmij z ognia, dodaj cukier i cynamon, zamieszaj.
Budyń wymieszaj ze 100 ml wody, wlej do gorących jabłek, mieszając. Zagotuj. Gorącą masą przełóż biszkopty, lekko dociśnij. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie