Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z płatkami migdałowymi"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Składniki
Karpia opłucz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju z masłem.
Płatki migdałowe lekko podpraż. Obtocz w nich kawałki ryby. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, obłóż wiórkami masła i zapiecz przez 10-15 minut w 150°C.
Przed podaniem dowolnie udekoruj, np. wyciętymi w kształt gwiazdek warzywami.
Rybę możesz dodatkowo obficie posypać resztą uprażonych płatków migdałowych, jeśli wszystkich nie zużyłaś.Źródło: Świat kobiety