Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z płatkami migdałowymi"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4094
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423235
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2633
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4094
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423235
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2633
Składniki
Karpia opłucz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju z masłem.
Płatki migdałowe lekko podpraż. Obtocz w nich kawałki ryby. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, obłóż wiórkami masła i zapiecz przez 10-15 minut w 150°C.
Przed podaniem dowolnie udekoruj, np. wyciętymi w kształt gwiazdek warzywami.
Rybę możesz dodatkowo obficie posypać resztą uprażonych płatków migdałowych, jeśli wszystkich nie zużyłaś.Źródło: Świat kobiety