Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowiec

Kokosowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19077

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Kokosowiec"

Składniki

  • Biszkopt: 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pie czenia. 3/4 szklanki cukru
  • 4 białka
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: budyń śmietankowy
  • słoik duszonej w cukrze cukinii
  • 4 łyż ki cukru
  • łyżka mąki
  • 25 dag margaryny
  • 4 żółtka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kokosowiec

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz ok. 20 min w 180°C.

  2. Ciasto kokosowe: białka ubij, dodając cukier, wiórki kokosowe i mąkę z proszkiem. Wlej do formy tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 30 min w 180°C.

  3. Krem: cukinię osącz. W 1/4 szkla nki soku rozrób budyń i mąkę. 3/4 szklanki soku i cukier zagotuj (jeśli nie ma tyle soku, dopełnij wodą). Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź.

  4. Margarynę utrzyj z żółtkami i budyniem. Dodaj cukinię, połącz. Kremem posmaruj biszkopt, ułóż ciasto kokosowe.

  5. Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców

  6. Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń