Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Imbir obierz, pokrój, z cynamonem i goździkami włóż do garnka. Śliwki osącz, kompot wlej do garnka z przyprawami. Gotuj 10 min, usuń przyprawy. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody.
Rozrobioną mąkę wlej do zalewy, gotuj 2 min. Dołóż śliwki. Przełóż do salaterek. Schłodź. Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem. Polej deser. Udekoruj, np. płatkami migdałowymi.Źródło: Naj