Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2851
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2851
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3926
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Składniki
Imbir obierz, pokrój, z cynamonem i goździkami włóż do garnka. Śliwki osącz, kompot wlej do garnka z przyprawami. Gotuj 10 min, usuń przyprawy. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody.
Rozrobioną mąkę wlej do zalewy, gotuj 2 min. Dołóż śliwki. Przełóż do salaterek. Schłodź. Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem. Polej deser. Udekoruj, np. płatkami migdałowymi.Źródło: Naj