Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18625
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18625
Składniki
Imbir obierz, pokrój, z cynamonem i goździkami włóż do garnka. Śliwki osącz, kompot wlej do garnka z przyprawami. Gotuj 10 min, usuń przyprawy. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody.
Rozrobioną mąkę wlej do zalewy, gotuj 2 min. Dołóż śliwki. Przełóż do salaterek. Schłodź. Śmietanę ubij, połącz z ajerkoniakiem. Polej deser. Udekoruj, np. płatkami migdałowymi.Źródło: Naj