Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z jabłek z serem bursztyn"
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 95
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 98
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3952
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 114
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 981
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 407
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 95
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 98
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3952
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 114
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 981
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 407
Składniki
Obierz warzywa i pokrój na małe kawałki. W garnku roztop masło i zeszklij na nim warzywa. Po 5 minutach wlej calvados i odparuj połowę.
Dodaj obrane oraz pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w sporą kostkę. Zalej warzywa z jabłkami wywarem. Gotuj zupę do czasu, aż jabłka zaczną się rozpadać, czyli około 15 minut.
Wyłącz gaz, zupę zmiksuj, wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj z utartym serem bursztyn i płatkami suszonych jabłek.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia