Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z jabłek z serem bursztyn"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Obierz warzywa i pokrój na małe kawałki. W garnku roztop masło i zeszklij na nim warzywa. Po 5 minutach wlej calvados i odparuj połowę.
Dodaj obrane oraz pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w sporą kostkę. Zalej warzywa z jabłkami wywarem. Gotuj zupę do czasu, aż jabłka zaczną się rozpadać, czyli około 15 minut.
Wyłącz gaz, zupę zmiksuj, wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj z utartym serem bursztyn i płatkami suszonych jabłek.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia