Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z jabłek z serem bursztyn"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Obierz warzywa i pokrój na małe kawałki. W garnku roztop masło i zeszklij na nim warzywa. Po 5 minutach wlej calvados i odparuj połowę.
Dodaj obrane oraz pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w sporą kostkę. Zalej warzywa z jabłkami wywarem. Gotuj zupę do czasu, aż jabłka zaczną się rozpadać, czyli około 15 minut.
Wyłącz gaz, zupę zmiksuj, wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj z utartym serem bursztyn i płatkami suszonych jabłek.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia