Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z jabłek z serem bursztyn"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Obierz warzywa i pokrój na małe kawałki. W garnku roztop masło i zeszklij na nim warzywa. Po 5 minutach wlej calvados i odparuj połowę.
Dodaj obrane oraz pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w sporą kostkę. Zalej warzywa z jabłkami wywarem. Gotuj zupę do czasu, aż jabłka zaczną się rozpadać, czyli około 15 minut.
Wyłącz gaz, zupę zmiksuj, wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj z utartym serem bursztyn i płatkami suszonych jabłek.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia