Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z jabłek z serem bursztyn"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Obierz warzywa i pokrój na małe kawałki. W garnku roztop masło i zeszklij na nim warzywa. Po 5 minutach wlej calvados i odparuj połowę.
Dodaj obrane oraz pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrojone w sporą kostkę. Zalej warzywa z jabłkami wywarem. Gotuj zupę do czasu, aż jabłka zaczną się rozpadać, czyli około 15 minut.
Wyłącz gaz, zupę zmiksuj, wlej śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj z utartym serem bursztyn i płatkami suszonych jabłek.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia