Do góry

Desery Przepis na:

Kruche z pomarańczami

Kruche z pomarańczami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • skórka pomarańczowa
  • 18 dag margaryny
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 25 dag trzykrotnie mielonego twarogu
  • 4 pomarańcze
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kruche z pomarańczami

Przygotowanie


  1. Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł

  2. Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.

  3. Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.

  4. Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.

  5. Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń