Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 274
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1701
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16670
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 274
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1701
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16670
Składniki
Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł
Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.
Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.
Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.