Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4915
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4915
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł
Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.
Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.
Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.