Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 532
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 619
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 532
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 619
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 148
Składniki
Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł
Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.
Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.
Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.