Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11089
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4000
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42702
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 473
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 319
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 422
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11089
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4000
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42702
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 473
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 319
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 422
Składniki
Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł
Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.
Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.
Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.