Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekkie tiramisu z migdałową nutką"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Żółtka przelej do metalowej miseczki. Dosyp do nich cukier. Miseczkę postaw nad garnkiem z parującą wodą. Żółtka ubij z cukrem. Kiedy masa zrobi się gęsta i puszysta, zdejmij ją z kąpieli wodnej. Ubijaj dalej, aż całkowicie wystygnie.
Masę żółtkową ostrożnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Likier migdałowy połącz z kawą.
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie formy. Ciastka skrop 1/2 kawy z likierem. Posmaruj 1/2 przygotowanego kremu. Ułóż pozostałe biszkopty. Skrop je resztą kawy i przykryj pozostałym kremem. Wierzch wyrównaj.
Ciasto wstaw do lodówki na 4–5 godzin, a jeszcze lepiej na noc. Gotowe tiramisu lekko oprósz kakao.Źródło: Tina