Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lizaki renifery"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 955
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 955
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Składniki
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody).
Wlej gorącą masę do specjalnych foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na srebrną folię, tworząc odpowiedni kształt.
Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax