Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmurek makowo-buraczany"
Buraki zmiksować na gładki mus. Wymieszać z 4 kroplami barwnika spożywczego. Masło utrzeć ze szczyptą soli, 27,5 dag cukru i cukrem wanilinowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać śmietanę. Dokładnie utrzeć.
Foremkę do keksów o dł. ok. 30 cm posmarować tłuszczem. Oprószyć mąką. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać mus z buraków i wymieszać.
Drugą część wymieszać z mielonym makiem. Do foremki nakładać na przemian porcje ciasta z makiem i ciasta z burakami. Lekko przemieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 60 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto można przykryć kawałkiem pergaminu, aby wierzch zbytnio nie przyrumienił się.
Upieczone ciasto studzić chwilę w foremce. Wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Pozostały cukier dobrze utrzeć z resztą barwnika spożywczego. Lukrem skropić ciasto.Źródło: Życie na gorąco
Ostatni dzień na zrobienie zakwasu - podstawy do postnego wigilijnego barszczu
Odsłon: 38529
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 23
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 89
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 23
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 89
Składniki
Buraki zmiksować na gładki mus. Wymieszać z 4 kroplami barwnika spożywczego. Masło utrzeć ze szczyptą soli, 27,5 dag cukru i cukrem wanilinowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać śmietanę. Dokładnie utrzeć.
Foremkę do keksów o dł. ok. 30 cm posmarować tłuszczem. Oprószyć mąką. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać mus z buraków i wymieszać.
Drugą część wymieszać z mielonym makiem. Do foremki nakładać na przemian porcje ciasta z makiem i ciasta z burakami. Lekko przemieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 60 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto można przykryć kawałkiem pergaminu, aby wierzch zbytnio nie przyrumienił się.
Upieczone ciasto studzić chwilę w foremce. Wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Pozostały cukier dobrze utrzeć z resztą barwnika spożywczego. Lukrem skropić ciasto.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 434
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 4093