Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe karmelki"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14584
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14584
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Składniki
Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier rozpuścić w garnku.
Gdy zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać.
Masę wyłożyć na blachę wysmarowaną cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części.
Domowe karmelki najlepiej przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniczku, przez kilka dni.Źródło: Twoje Imperium