Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe karmelki"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 560
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3060
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 529
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 560
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3060
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 529
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Składniki
Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier rozpuścić w garnku.
Gdy zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać.
Masę wyłożyć na blachę wysmarowaną cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części.
Domowe karmelki najlepiej przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniczku, przez kilka dni.Źródło: Twoje Imperium