Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe karmelki"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458176
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458176
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Składniki
Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier rozpuścić w garnku.
Gdy zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać.
Masę wyłożyć na blachę wysmarowaną cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części.
Domowe karmelki najlepiej przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniczku, przez kilka dni.Źródło: Twoje Imperium