Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, idealny na długie jesienne wieczory podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 229
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 149
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 533
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 229
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 149
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 533
Składniki
Z mąki, masła, śmietany i szczypty soli dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części wałkować bardzo cienkie placki, następnie powycinać prostokąty (ok 2cm na 5 cm).
Smażyć partiami na patelni w dużej ilości oleju lub smalcu na złoty kolor. Usmażone prostokąty układać warstwami na talerzu polewając roztopionym masłem z dodatkiem miodu układając kopiec przypominający mrowisko. Całość posypać rodzynkami i makiem. Smacznego!