Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, idealny na długie jesienne wieczory podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Z mąki, masła, śmietany i szczypty soli dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części wałkować bardzo cienkie placki, następnie powycinać prostokąty (ok 2cm na 5 cm).
Smażyć partiami na patelni w dużej ilości oleju lub smalcu na złoty kolor. Usmażone prostokąty układać warstwami na talerzu polewając roztopionym masłem z dodatkiem miodu układając kopiec przypominający mrowisko. Całość posypać rodzynkami i makiem. Smacznego!