Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, idealny na długie jesienne wieczory podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Z mąki, masła, śmietany i szczypty soli dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części wałkować bardzo cienkie placki, następnie powycinać prostokąty (ok 2cm na 5 cm).
Smażyć partiami na patelni w dużej ilości oleju lub smalcu na złoty kolor. Usmażone prostokąty układać warstwami na talerzu polewając roztopionym masłem z dodatkiem miodu układając kopiec przypominający mrowisko. Całość posypać rodzynkami i makiem. Smacznego!