Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, idealny na długie jesienne wieczory podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72386
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72386
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Składniki
Z mąki, masła, śmietany i szczypty soli dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na części wałkować bardzo cienkie placki, następnie powycinać prostokąty (ok 2cm na 5 cm).
Smażyć partiami na patelni w dużej ilości oleju lub smalcu na złoty kolor. Usmażone prostokąty układać warstwami na talerzu polewając roztopionym masłem z dodatkiem miodu układając kopiec przypominający mrowisko. Całość posypać rodzynkami i makiem. Smacznego!