Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki kryjące w sobie pyszne czekoladowo-karmelowe kuleczki. W wersji dla wymagających z kakaowym kremem na wierzchu
Miksujemy masło i cukier na gładką masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy razem. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Dodajemy na zmianę mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko zaczynając i kończąc mąką. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta łyżką do 1/2 wysokości. Wkładamy po 3-4 Maltesersy i przykrywamy kolejną warstwą ciasta do 4/5 wysokości papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsujsza na ok 20 - 25 minut aż będą złotobrązowe.
Krem kakaowy:
W misce miksujemy razem cukier puder, kakao i masło. Dodajemy po łyżce wrzątku miksując do uzyskania gładkiego kremu. Każdą muffinkę smarujemy kremem i przyozdabiamy pociętymi na kawałki Maltesersami.
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Składniki
Miksujemy masło i cukier na gładką masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy razem. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Dodajemy na zmianę mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko zaczynając i kończąc mąką. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta łyżką do 1/2 wysokości. Wkładamy po 3-4 Maltesersy i przykrywamy kolejną warstwą ciasta do 4/5 wysokości papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsujsza na ok 20 - 25 minut aż będą złotobrązowe.
Krem kakaowy: W misce miksujemy razem cukier puder, kakao i masło. Dodajemy po łyżce wrzątku miksując do uzyskania gładkiego kremu. Każdą muffinkę smarujemy kremem i przyozdabiamy pociętymi na kawałki Maltesersami.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 185
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 198