Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki kryjące w sobie pyszne czekoladowo-karmelowe kuleczki. W wersji dla wymagających z kakaowym kremem na wierzchu
Miksujemy masło i cukier na gładką masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy razem. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Dodajemy na zmianę mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko zaczynając i kończąc mąką. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta łyżką do 1/2 wysokości. Wkładamy po 3-4 Maltesersy i przykrywamy kolejną warstwą ciasta do 4/5 wysokości papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsujsza na ok 20 - 25 minut aż będą złotobrązowe.
Krem kakaowy:
W misce miksujemy razem cukier puder, kakao i masło. Dodajemy po łyżce wrzątku miksując do uzyskania gładkiego kremu. Każdą muffinkę smarujemy kremem i przyozdabiamy pociętymi na kawałki Maltesersami.
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 24
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 32
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 309
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 24
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 32
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 309
Składniki
Miksujemy masło i cukier na gładką masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy razem. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Dodajemy na zmianę mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko zaczynając i kończąc mąką. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta łyżką do 1/2 wysokości. Wkładamy po 3-4 Maltesersy i przykrywamy kolejną warstwą ciasta do 4/5 wysokości papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsujsza na ok 20 - 25 minut aż będą złotobrązowe.
Krem kakaowy: W misce miksujemy razem cukier puder, kakao i masło. Dodajemy po łyżce wrzątku miksując do uzyskania gładkiego kremu. Każdą muffinkę smarujemy kremem i przyozdabiamy pociętymi na kawałki Maltesersami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 24
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 107