Do góry

Desery Przepis na:

Nadziewane babeczki

Nadziewane babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 20

Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"

Składniki

  • 2 jajka
  • 15 dag mąki pszennej
  • 12,5 dag cukru
  • 7,5 dag masła
  • 12,5 dag jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli. po 10 dag truskawek, malin, jeżyn i porzeczek
  • 2 łyżki cukru Nasączenie: 150 ml syropu malinowego
  • 150 ml wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewane babeczki

Przygotowanie

  1. Masło rozpuść w garnku, wystudź, wymieszaj z jogurtem i jajkami. Do mikstury przesiej mąkę z solą i sodą, wsyp cukier, wszystko wymieszaj. Owoce umyj, zasyp cukrem. Ceramiczne foremki na babeczki posmaruj masłem.

  2. Nałóż do każdej kolejno porcję ciasta, następnie owoce, na koniec przykryj ciastem. Piecz 30 minut w 180oC, wystudź. Zetnij ostrym nożem wyrośnięty wierzch.

  3. Każdą babeczkę oddziel nożem od foremki, przykryj talerzem, odwróć do góry dnem i ostrożnie wyjmij z foremki. Każdą nasącz sokiem, rozcieńczonym z wodą.

  4. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń