Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15827
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15827
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź, wymieszaj z jogurtem i jajkami. Do mikstury przesiej mąkę z solą i sodą, wsyp cukier, wszystko wymieszaj. Owoce umyj, zasyp cukrem. Ceramiczne foremki na babeczki posmaruj masłem.
Nałóż do każdej kolejno porcję ciasta, następnie owoce, na koniec przykryj ciastem. Piecz 30 minut w 180oC, wystudź. Zetnij ostrym nożem wyrośnięty wierzch.
Każdą babeczkę oddziel nożem od foremki, przykryj talerzem, odwróć do góry dnem i ostrożnie wyjmij z foremki. Każdą nasącz sokiem, rozcieńczonym z wodą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień