Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z masą twarogową"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416574
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416574
Składniki
Z masła, cukru, cukru waniliowego i mąki zagnieć kruszonkę. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsyp 2/3 kruszonki. Pozostałą schłodź. Spód wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 15 minut.
Rabarbar opłucz, potnij. Podlej sokiem. Dodaj 1/2 cukru, zagotuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody. Wlej do rabarbaru. Gotuj minutę. Rozbij jajko, oddziel żółtko od białka.
Twaróg połącz z resztą cukru oraz proszkiem budyniowym. Z białka ubij pianę. Domieszaj do masy serowej. Rabarbar rozłóż na podpieczonym spodzie. Posmaruj masą twarogową. Posyp resztą kruszonki. Piecz jeszcze 35–40 minut w. 175 st.Źródło: Tina