Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z masą twarogową"
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 124
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 294
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 384
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 124
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 294
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 384
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 88
Składniki
Z masła, cukru, cukru waniliowego i mąki zagnieć kruszonkę. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsyp 2/3 kruszonki. Pozostałą schłodź. Spód wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 15 minut.
Rabarbar opłucz, potnij. Podlej sokiem. Dodaj 1/2 cukru, zagotuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody. Wlej do rabarbaru. Gotuj minutę. Rozbij jajko, oddziel żółtko od białka.
Twaróg połącz z resztą cukru oraz proszkiem budyniowym. Z białka ubij pianę. Domieszaj do masy serowej. Rabarbar rozłóż na podpieczonym spodzie. Posmaruj masą twarogową. Posyp resztą kruszonki. Piecz jeszcze 35–40 minut w. 175 st.Źródło: Tina