Do góry

Desery Przepis na:

Postny kulebiak

Postny kulebiak

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Postny kulebiak"

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • szklanka mleka
  • 4 dag drożdży
  • 2 jajka
  • żółtko
  • cebula
  • 3 łyżki masła
  • główka kapusty
  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3 jajka ugotowane na twardo
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Postny kulebiak

Przygotowanie

  1. Drożdże połącz z mlekiem i cukrem. Kiedy zaczną pracować, wymieszaj z mąką, odstaw do wyrośnięcia. Następnie dodaj surowe jajko i żółtko, sól oraz 2 łyżki stopionego masła. Ciasto wyrób, pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut.

  2. Grzyby ugotuj do miękkości, odcedź i posiekaj razem z cebulą. Kapustę poszatkuj. Cebulę zeszklij, dodaj kapustę, grzyby i surowe jajko. Na koniec wymieszaj z pokrojonymi w kostkę ugotowanymi jajkami, solą i pieprzem.

  3. Na rozwałkowane ciasto nałóż farsz. Zawiń starannie i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

  4. Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Postny kulebiak

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń