Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Postny kulebiak"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2746
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2746
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3226
Składniki
Drożdże połącz z mlekiem i cukrem. Kiedy zaczną pracować, wymieszaj z mąką, odstaw do wyrośnięcia. Następnie dodaj surowe jajko i żółtko, sól oraz 2 łyżki stopionego masła. Ciasto wyrób, pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut.
Grzyby ugotuj do miękkości, odcedź i posiekaj razem z cebulą. Kapustę poszatkuj. Cebulę zeszklij, dodaj kapustę, grzyby i surowe jajko. Na koniec wymieszaj z pokrojonymi w kostkę ugotowanymi jajkami, solą i pieprzem.
Na rozwałkowane ciasto nałóż farsz. Zawiń starannie i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV