Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 222
Dodano: 08.08.2009
Odsłon: 11667
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Połowę masła z przepisu rozpuścić na patelni nastęnie wsypać wiórki i zezłocić je. Uwaga bo szybko sie złocą:)
Mikserem zmiksować masło na puszto i dodać nutelle cukier i aromat.
Ucierając całość dodawac na zmiane wiorki (zimne wystudzone!)i mleko w proszku. Następnie formować kulki( jak sie klei dodac mleka jak jest suche dodac masla) i obtaczać ...tu w czym dusza zapragnie :) u mnie: migdaly, cacao , cuier puder , "gole", oblane czekoladą.
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Ania704 09 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
super napewno wyprobuje;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

lienka4 22 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pralinki wielkokosci mniejszego orzecha włoskiego okolo 16 sztuk .1 Kto głosował? | Odpowiedz

Justin 21 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
a ile z tej ilości składników przepisu jest pralinek?1 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 09 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Śliczności i pyszności! Duży plus za rzetelną informację o pochodzeniu przepisu. Ja też jestem stałym gościem " Moich wypieków". :)1 Kto głosował? | Odpowiedz