Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na muffinki"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 345
Polecam.
Odsłon: 785
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 345
Polecam.
Odsłon: 785
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Składniki
Rodzynki zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia, później przesiać ją do masy. Wszystkie dobrze wyrobić, dodać rodzynki, wymieszać.
Foremki napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Ciasteczka piec 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 175°C. Wystudzić, udekorować posiekanymi bakaliami.
Aby bakalie lepiej się trzymały na muffinkach, można przykleić je, smarując ciasteczka cienką warstwą płynnego miodu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium