Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na muffinki"
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20658
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4398
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1197
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1334
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20658
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4398
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1197
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1334
Składniki
Rodzynki zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia, później przesiać ją do masy. Wszystkie dobrze wyrobić, dodać rodzynki, wymieszać.
Foremki napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Ciasteczka piec 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 175°C. Wystudzić, udekorować posiekanymi bakaliami.
Aby bakalie lepiej się trzymały na muffinkach, można przykleić je, smarując ciasteczka cienką warstwą płynnego miodu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium