Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na muffinki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11712
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1272
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12327
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3075
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11712
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1272
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12327
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3075
Składniki
Rodzynki zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia, później przesiać ją do masy. Wszystkie dobrze wyrobić, dodać rodzynki, wymieszać.
Foremki napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Ciasteczka piec 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 175°C. Wystudzić, udekorować posiekanymi bakaliami.
Aby bakalie lepiej się trzymały na muffinkach, można przykleić je, smarując ciasteczka cienką warstwą płynnego miodu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium