Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na muffinki"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10356
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10356
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423300
Składniki
Rodzynki zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z migdałami, proszkiem do pieczenia, później przesiać ją do masy. Wszystkie dobrze wyrobić, dodać rodzynki, wymieszać.
Foremki napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Ciasteczka piec 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 175°C. Wystudzić, udekorować posiekanymi bakaliami.
Aby bakalie lepiej się trzymały na muffinkach, można przykleić je, smarując ciasteczka cienką warstwą płynnego miodu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium