Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21
Dodano: 15.11.2010
Odsłon: 22408
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych pierwszych sześciu składników upiec biszkopt,25-30 minut w 180 C.Wystudzić. Oczywiście biszkopt każdy może upiec według własnego wypróbowanego przepisu.
Krem przyrządzić z przepisu na opakowaniu,pod koniec miksowania dodać kawę.
Zimny biszkopt przekroić na pół , posmarować cieniutko kremem czekoladowym a następie połową kremu kawowego.Przykryć drugą połową biszkopta i posmarować nutellą i resztą kremu .Ozdobić wedle uznania, ja posypałam słodkim kakao rozpuszczalnym.Włożyć na trochę do lodówki żeby krem dobrze zastygł (ja trzymałam trzy godzinki,ale myślę że szybciej był gotowy)
SMACZNEGO;)
Czas przygotowania : biszkopt ok. 30 min , krem 5 min i czas oczekiwania w zależności ile kto ma cierpliwości ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

rodzinka500 25 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
zrobiłam i bardzo mi smakowało,,,5,,0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 października 2012Zgłoś do usunięcia
Znów pycha,a jak się prezentuje....mniam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

awepa 23 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Jak dla mnie to ciasto prezentuje się smakowicie:-) do ulubionych :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mamusiakubusia 19 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
wybaczcie że fotka w blaszcze , ale chciałam zaprezentować ciasteczko w całej okazałości.na talerzyku tak by się nie prezentowało okazale.
jak będzie jakiś następny przepis mozliwe że będzie inna fotka,nie w blaszce:)
może jak mężuś pałaszuje;) żartuję,chyba by mnie zabił;)
pozdrawiam wszystkich
0 Kto głosował? | Odpowiedz

dora350 18 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
nie szkodzi ze w blaszce! ale za to na pewno palce lizac:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 17 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo smakowicie ale moim zdaniem lepiej by się prezentował na talerzyku niż w foremce brudnej po bokch to tak na przyszłość a co to kremu to sama czasem używam z torebki bo tak prościej po za tym lubię takie kremy bo są lekkie ,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

mamusiakubusia 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
oczywiście, Blaszka ma 15cm na 40 cmdziękuję wszystkim za życzliwe słowa ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

emerytka 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
mogłabyś podać wymiary blaszki ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł, z chęcią wypróbuję tego kremu jogurtowego z dodatkiem kawy. Ja lubię przepisy z półproduktami, gdyż ułatwiają pracę w kuchni i dodają smaczku jakiego samemu nie można uzyskać :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

hela43 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniały przepis ja piekę dużo ciast na różne imprezy na zamówienia i też czasem używam kremów z torebki to nie grzech a kulturalna osoba czasem powinna mieć na tyle taktu aby uszczypliwości zatrzymać dla siebie jeżeli nie podoba nam się przepis to nie zwracamy na niego uwagi i nie krytykujemy.Serdecznie pozdrawiam a przepis dodaję do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz