Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki bananowo-jabłkowe

Racuszki bananowo-jabłkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 474

Dodano:

Odsłon: 3269

Szybkie racuszki na niedzielny podwieczorek i nie tylko.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuszki bananowo-jabłkowe

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń