Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada w migdałach"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę i od razu zwiń. Odłóż do wystudzenia.
Migdały zrumień na suchej patelni. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z resztą cukru i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 kremu. Zwiń. Roladę posmaruj 1/2 pozostałego kremu. Obsyp migdałami. Z reszty kremu zrób ozdobne rozetki. Ciasto udekoruj marcepanowymi ozdobami.Źródło: Tina