Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada w migdałach"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32891
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32891
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę i od razu zwiń. Odłóż do wystudzenia.
Migdały zrumień na suchej patelni. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z resztą cukru i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Biszkopt rozwiń. Posmaruj 2/3 kremu. Zwiń. Roladę posmaruj 1/2 pozostałego kremu. Obsyp migdałami. Z reszty kremu zrób ozdobne rozetki. Ciasto udekoruj marcepanowymi ozdobami.Źródło: Tina