Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybka Nemo z paluszków krabowych"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Składniki
Paluszki krabowe wyjmij z foliowych osłonek, pokrój drobno. 2/3 porcji przełóż do miski. Resztę zmiksuj razem z majonezem. Dodaj do pokrojonych paluszków, wymieszaj.
Cebulę obierz i dro bno posiekaj. Obrany ogórek zetrzyj na tarce lub pokrój w kosteczkę. Dodaj razem z cebulą do składników sałatki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 min.
Marchewki obierz, opłucz. Z części wykrój ozdobny grzbiet oraz płetwy rybki. Resztę zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach.
Zimną sałatkę wyjmij z lodówki, uformuj z niej kształt rybki. Wierzch wysyp startą marchewką, tworząc pomarańczowe ubarwienie Nemo. Zrób paski z kawałków buraka i oczy z oliwek. Wetknij płetwy i grzbiet.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 430 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety