Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybka Nemo z paluszków krabowych"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2082
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
Paluszki krabowe wyjmij z foliowych osłonek, pokrój drobno. 2/3 porcji przełóż do miski. Resztę zmiksuj razem z majonezem. Dodaj do pokrojonych paluszków, wymieszaj.
Cebulę obierz i dro bno posiekaj. Obrany ogórek zetrzyj na tarce lub pokrój w kosteczkę. Dodaj razem z cebulą do składników sałatki. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 min.
Marchewki obierz, opłucz. Z części wykrój ozdobny grzbiet oraz płetwy rybki. Resztę zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach.
Zimną sałatkę wyjmij z lodówki, uformuj z niej kształt rybki. Wierzch wysyp startą marchewką, tworząc pomarańczowe ubarwienie Nemo. Zrób paski z kawałków buraka i oczy z oliwek. Wetknij płetwy i grzbiet.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 430 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety