Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cieciorką i pomidorami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Podpraż na suchej patelni orzechy i nasiona. Dodaj sól i pieprz, lekko rozetrzyj w moździerzu. Wymieszaj oliwę, ocet winny, cukier, roztarty czosnek i uprażone przyprawy. Dodaj posiekaną cebulę i odstaw na chwilę, aby sos się „przegryzł”.
Przełóż do miski cieciorkę, połówki pomidorów i posiekaną natkę (zostaw kilka gałązek do dekoracji), wymieszaj. Polej sosem tuż przed podaniem. Udekoruj listkami natki.
Warto wiedzieć: Mieszanka prażonych orzechów i przypraw nazywa się dukkah i wywodzi się z Egiptu. Możesz do niej dodać jeszcze pokrojone migdały (ze skórką) i suszone listki mięty. Doskonale smakuje także na kanapce ze zwykłym twarożkiem.Źródło: Olivia