Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy"
Sernik jest pyszny! No i zawsze się udaje :)
Odsłon: 10278
Mleczko kokosowe ma wiele zastosowań w kuchni. Jest nie tylko bogactwem witam...
Odsłon: 2240
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 347
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3104
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 347
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3104
Składniki
<strong>:</strong>
Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Prostokątną formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep przygotowanym ciastem. Piecz 10-15 minut w temperaturze 170° C.
Twaróg zmiksuj z mlekiem kokosowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Na koniec dodaj proszek budyniowy oraz wiórki kokosowe i całość wymieszaj. Na podpieczony spód wylej masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175° C na 15 min. Zmniejsz temp. do 120° C i piecz jeszcze około 90 min. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto na 3 godziny, by wystygło. Włóż sernik do lodówki na całą noc.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dodając do smaku cukier puder.
Wierzch sernika posmaruj ubitą śmietanką i posyp wiórkami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Nieziemsko pyszny bananowiec
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Nieziemsko pyszny bananowiec
Placek bananowy to prawdziwy rarytas dla wielbicieli egzotycznych owoców. Już...
Odsłon: 2241
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 45