Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledziowe ślimaczki"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 478
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 478
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Składniki
Płaty śledziowe moczę i osuszam. Grzyby płuczę, gotuję do miękkości, odcedzam.
Cebulę i grzyby kroję w drobną kostkę, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam z trzema łyżkami sosu tatarskiego.
Płaty zwijam w ślimaczki, związuję szczypiorkiem lub spinam wykałaczką. Napełniam środki przygotowanym farszem.
40 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 10 porcji
Mają ciekawy smak. Krystyna Suchocka z EłkuŹródło: Kobieta i życie