Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledziowe ślimaczki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7443
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7443
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Składniki
Płaty śledziowe moczę i osuszam. Grzyby płuczę, gotuję do miękkości, odcedzam.
Cebulę i grzyby kroję w drobną kostkę, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam z trzema łyżkami sosu tatarskiego.
Płaty zwijam w ślimaczki, związuję szczypiorkiem lub spinam wykałaczką. Napełniam środki przygotowanym farszem.
40 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 10 porcji
Mają ciekawy smak. Krystyna Suchocka z EłkuŹródło: Kobieta i życie