Do góry

Desery Przepis na:

Śledziowe ślimaczki

Śledziowe ślimaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Śledziowe ślimaczki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledziowe ślimaczki

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe moczę i osuszam. Grzyby płuczę, gotuję do miękkości, odcedzam.

  2. Cebulę i grzyby kroję w drobną kostkę, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam z trzema łyżkami sosu tatarskiego.

  3. Płaty zwijam w ślimaczki, związuję szczypiorkiem lub spinam wykałaczką. Napełniam środki przygotowanym farszem.

  4. 40 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 10 porcji

  5. Mają ciekawy smak. Krystyna Suchocka z Ełku

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń