Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z galaretką, bitą śmietaną i żurawiną"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 160
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 684
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 414
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 160
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 684
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 414
Składniki
Jajka i 10 łyżek cukru ubij w kąpieli wodnej – w misce ustawionej w gotującej się wodzie. Zdejmij z ognia i dodaj obydwa rodzaje mąki, proszek oraz kakao. Delikatnie wymieszaj. Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 10 minut w temp. 225°C.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na cząstki. Zagotuj z sokiem i resztą cukru. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Dodaj do gorących jabłek i mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw w chłodne miejsce.
Ciasto rozetnij na 2 placki. Przełóż tężejącą galaretką. Schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Dodaj 1/2 szkl. konfitury, posmaruj ciasto. Ozdób resztą konfitury.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Racuchy z jabłkami
Desery
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Desery
Prosty tort śmietankowy
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Racuchy z jabłkami
Dziecinstwa smak .
Odsłon: 3
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy...
Odsłon: 41