Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik w kropki"
Wafle przekładane galaretką to niezapomniany przysmak z czasów PRL-u. Tak prz...
Odsłon: 19754
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 282
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1529
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2273
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 147
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 251
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 282
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1529
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2273
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 147
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 251
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem wanilinowym na krem. Białka z drobnym cukrem ubić na sztywną pianę. Pianę ostrożnie wmieszać do masy żółtkowej. Mieszając dłonią, wsypywać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piec około 12 minut. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Potem przekroić wzdłuż na pół.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem wanilinowym. Kwaśną śmietanę osłodzić cukrem pudrem. Wymieszać z ubitą kremówką. Żelatynę zalać sokiem winogronowym, poczekać, aż nasiąknie. Następnie rozpuścić ją, podgrzewając. Po przestygnięciu połączyć z kremem śmietanowym.
Dolny blat biszkoptowy posmarować połową kremu, poukładać winogrona. Nałożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem, dociskając. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i ewentualnie udekorować winogronami.
Czas przygotowania: Około 60 minut (bez chłodzenia)Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Ciasto Werona
Ciasto Werona to niesamowite połączenie ciasta czekoladowego, masy serowej i...
Odsłon: 260
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 79