Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem cappuccino"
Gofry można przygotowywać na różne sposoby, ale te z cappuccino są najlepsze.
Odsłon: 443
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka, wraz ze szczyptą soli, ubij mikserem na sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Ne przerywając ucierania, dodawaj po żółtku. Na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj łyżką.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 10 min w temp. 150° C. Potem zwiększ temp. do 180° C i piecz jeszcze ok. 20 min do tzw. suchego patyczka. Gdy biszkopt wystygnie, przekrój go wzdłuż na pół.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Przestudź. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno. Pod koniec wsyp obie kawy. Do drugiego naczynia włóż serek homogenizowany, dodaj oba cukry, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, powoli wlewaj przestudzoną żelatynę. Dodaj ubitą śmietankę i delikatnie wymieszaj.
Blat biszkoptu posmaruj połową kremu cappuccino, przykryj drugim. Wierzch udekoruj pozostałym kremem. Widelcem lub grzebieniem cukierniczym zrób podłużne, falujące bruzdy. Torcik wstaw do lodówki, by krem dobrze stężał.
60 minut. Porcja: 370 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto morze czarne
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Ciasto morze czarne
Ciasto morze czarne, to efektowny deser na specjalne okazje. Jego przygotowan...
Odsłon: 254
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 9882