Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort milky way z porzeczkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Składniki
Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wymieszaj. Piecz 25 min w temp. 180°C. Ostudź. Przekrój na 3 krążki.
Krem: zagotuj mleko z cukrami. Zmiksuj masło. Porcjami dodawaj zimne mleko oraz mleko w proszku.
Dolny biszkopt posmaruj dżemem, potem częścią kremu. Nakryj drugim krążkiem ciasta. Znów posmaruj dżemem i kremem, nakryj trzecim krążkiem. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu. Posyp wiórkami uprażonymi z masłem i cukrem. Udekoruj bezami.
Porcje: 25, : 110 min., cena: 1,65 zł, kalorie 350.
Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna.Źródło: Bella Relaks