Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co pod tą tajemniczą nazwą się kryje? Jest to nic innego, jak pyszny krem budyniowy przekładany pierniczkami. Ten deser doskonale sprawdzi się, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych świątecznych ciast. Zimowy pucharek jest to propozycja na łatwe i efektowne zakończenie tej najważniejszego wieczoru w roku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
Składniki
250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i obie mąki. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mleczną. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy do momentu powstania puszystego kremu. Na dnie pucharku kruszymy pierniki. Na pierniczkach układamy 1/2 kremu. Na kremie ponownie układamy pierniczki. Na pierniczkach ponownie układamy 1/2 kremu. Na wierzchu posypujemy płatkami migdałowymi. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!