Do góry

Dodatki Przepis na:

panierowane głąbie z kalafiora, brokuła, kapusty.

panierowane  głąbie  z kalafiora, brokuła, kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 615

Moje dalsze szaleństwo w kuchni. Od pani z warzywnego stoiska dostałam głąbie i znowu zaskoczyłam biesiadników.

Składniki

  • Głąbie
  • Sól
  • Mąka pszenna
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
panierowane głąbie z kalafiora, brokuła, kapusty.

Przygotowanie

  1. Głąbie myję obieram i powtórnie myję. Głąbki gotuję al dente. Po przestygnięciu kroję w około centymetrowe krążki, panieruję. Na patelni rozgrzewam olej i krążki podsmażam z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń