Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1
Dodano: 19.04.2010
Odsłon: 5460
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do miski wrzucamy pół kostki masła, jajko, cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy aż otrzymamy puszysty kogiel-mogiel.
Następnie wlewamy do tego litr mleka - miksujemy chwilkę i dodajemy do całości mąkę i proszek do pieczenia.Znowu miksujemy.
Ciasto na gofry ma być gęstsze niż ciasto na naleśniki, jak gęsta śmietana. Na koniec dodajemy do ciasta wodę gazowaną i jeszcze raz miksujemy.
Tak przygotowane ciasto na gofry wlewamy do nagrzanej gofrownicy, cienko posmarowanej olejem.
SMACZNEGO!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Rafi79 14 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Przepis wypróbowałem i jest kompletna klapą, 1L mleka to stanowczo za dużo. Całe ciasto musiałem wylać, bo pomimo prób ratowania wychodził zakalec. Nie polecam tego przepisu1 Kto głosował? | Odpowiedz