Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne chrupiące gofry. Dobre na zimno i na ciepło :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Do miski wrzucamy pół kostki masła, jajko, cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy aż otrzymamy puszysty kogiel-mogiel.
Następnie wlewamy do tego litr mleka - miksujemy chwilkę i dodajemy do całości mąkę i proszek do pieczenia.Znowu miksujemy.
Ciasto na gofry ma być gęstsze niż ciasto na naleśniki, jak gęsta śmietana. Na koniec dodajemy do ciasta wodę gazowaną i jeszcze raz miksujemy.
Tak przygotowane ciasto na gofry wlewamy do nagrzanej gofrownicy, cienko posmarowanej olejem.
SMACZNEGO!!