Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1651
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 9802
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemiaki ugotowac w osolonej wodzie.Kapuste poszatkowac i ugotowac az bedzie miekka. Po ugotowaniu ziemniakow i kapusty i odcisnieciu wody, ugnies je razem w garnku. Na koniec dodac smalec, sol i ocet do smaku.
Mozna tez na smalcu podsmazyc dwie cebule, i wlac ja razem ze smalcem do kapusty i ziemniakow. PYCHA!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kika1 09 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
o super przepis jadłam to jako dziecko i z tego co pamiętam to się nazywało pazibroda tylko wszystkie składniki gotowało się razem tzn.kapustę i ziemniaki:)pycha a co do podania to smakuje najlepiej ze świeżym chlebkiem (a jeszcze chciałam dodać że po ugotowaniu to wszystko się tłucze tłuczkiem do ziemniaków )0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
taka kapusta (kiszona) pomieszana z ziemniakami nosi u nas (na sląsku) nazwę panszkraut,można znależć w internecie :)
smacznego
1 Kto głosował? | Odpowiedz

shira211 26 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Ja jak bylam dzieckiem to jadlam cos takiego z kapusta kiszona:) Nie pamietam jak sie to nazywalo ale bylo pyszne:) Tata robil to wlasnie najczesciej do zeberek:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 26 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
przepis ciekawy,ale co sie dalej z nimi robi?jakies kotlety?0 Kto głosował? | Odpowiedz