Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, syte i niebanalne w smaku. Danie powstało z składników, które tylko miałam w lodówce.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416617
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416617
Składniki
Kaszę uprażyć na maśle, dodać trochę bulionu, po odparowaniu, dodać: ocet jabłkowy, przyprawę curry, lubczyk, oraz resztę bulionu. Gotować do miękkości, dolewając trochę wody, aby nie przypalić kaszy. Pozostawić kaszę pod przykryciem, aby reszta płynu odparowała.
Kapustę kiszoną ugotować, pieczarki, cebulę i szynka/boczek udusić razem na patelni, dodać ser i poczekać aby się połączyło razem w całość. Do kaszy, która powinna być sypka, dodać kapustę, pieczarki z sosem serowym, oraz kapustę. Wymieszać, podawać na liściach sałaty posypać natką pietruszki. Polać sosem chili.