Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, syte i niebanalne w smaku. Danie powstało z składników, które tylko miałam w lodówce.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Kaszę uprażyć na maśle, dodać trochę bulionu, po odparowaniu, dodać: ocet jabłkowy, przyprawę curry, lubczyk, oraz resztę bulionu. Gotować do miękkości, dolewając trochę wody, aby nie przypalić kaszy. Pozostawić kaszę pod przykryciem, aby reszta płynu odparowała.
Kapustę kiszoną ugotować, pieczarki, cebulę i szynka/boczek udusić razem na patelni, dodać ser i poczekać aby się połączyło razem w całość. Do kaszy, która powinna być sypka, dodać kapustę, pieczarki z sosem serowym, oraz kapustę. Wymieszać, podawać na liściach sałaty posypać natką pietruszki. Polać sosem chili.