Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, syte i niebanalne w smaku. Danie powstało z składników, które tylko miałam w lodówce.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10796
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10796
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1367
Składniki
Kaszę uprażyć na maśle, dodać trochę bulionu, po odparowaniu, dodać: ocet jabłkowy, przyprawę curry, lubczyk, oraz resztę bulionu. Gotować do miękkości, dolewając trochę wody, aby nie przypalić kaszy. Pozostawić kaszę pod przykryciem, aby reszta płynu odparowała.
Kapustę kiszoną ugotować, pieczarki, cebulę i szynka/boczek udusić razem na patelni, dodać ser i poczekać aby się połączyło razem w całość. Do kaszy, która powinna być sypka, dodać kapustę, pieczarki z sosem serowym, oraz kapustę. Wymieszać, podawać na liściach sałaty posypać natką pietruszki. Polać sosem chili.