Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, syte i niebanalne w smaku. Danie powstało z składników, które tylko miałam w lodówce.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 635
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 895
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 461
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 635
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 895
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 461
Składniki
Kaszę uprażyć na maśle, dodać trochę bulionu, po odparowaniu, dodać: ocet jabłkowy, przyprawę curry, lubczyk, oraz resztę bulionu. Gotować do miękkości, dolewając trochę wody, aby nie przypalić kaszy. Pozostawić kaszę pod przykryciem, aby reszta płynu odparowała.
Kapustę kiszoną ugotować, pieczarki, cebulę i szynka/boczek udusić razem na patelni, dodać ser i poczekać aby się połączyło razem w całość. Do kaszy, która powinna być sypka, dodać kapustę, pieczarki z sosem serowym, oraz kapustę. Wymieszać, podawać na liściach sałaty posypać natką pietruszki. Polać sosem chili.